Om skrivprocesser, skrivprojekt, tänkande och läsande. Och kanske lite allmänt svammel.

25 januari 2016

Nu har jag börjat. Hurra för det, hurra för mig.

Idag har jag börjat skriva på romanen. Inte bara läsa, tänka, närma mig. Utan skriva. Det känns väldigt bra. Fast fick byta typsnitt, Bitstream Charter var irriterande runt när det blev mer text än nån enstaka rad. Det var fint som kursivt, men allt ska ju inte vara kursivt. Så nu har jag Nimbus Roman No9 L istället. Jag tror det blir bra. Kanske fånigt att hänga upp mig på typsnitten, men det spelar så stor roll med det grafiska, hur det känns att läsa, hur texten blir rent grafiskt påverkar mig så mycket, hur texten känns, upplevs, blir i praktiken.

Fast såklart viktigare vad som blir skrivet. Hittade en ny öppning idag. En lite annorlunda början. Bara ett litet steg bredvid den som var förut, men annorlunda. Ett annat avstamp. Känner mig lättad och lite befriad och som att det faktiskt blåstes luft och liv i den där början som jag inte var nöjd med.

Börjat plugga idag med, efter min sjuk-och-halvledig-vecka som jag bestämde att förra fick vara. Är fortfarande rätt trött av det sjuka, som blev inte nån jättelånga arbetspass varken med studierna eller med romanen. Men jag har börjat. Det känns väldigt bra.

Och jag tänker på bild till omslaget till diktsamlingen. Gick visst till garnaffären i helgen. Vi får se var det slutar.


4 kommentarer:

 1. Hurra för dig!! Lycka till! Spännande och roligt med en roman! Kanske inte som att ta tag i garntråden och följa bara, inte så enkelt.
  Jobbade om en text och fick en fråga från författaren om vilket typsnitt jag tyckte var bäst. Jag försökte då kika på dem som du nämner men de fanns inte i min enkla Word-lista över teckensnitt.
  Ha det fint <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Vem har sagt att garntrådar är enkla? De kan snurra ihop sig rätt rejält, speciellt om man har trådar från flera nystan ihop..

   Du får nog testa med google om du ska hitta typsnitt jag gillar. Var iofs längesen jag hade word, men har för mig att det inte fanns så roliga där.

   <3 Ha det fint, du med.

   Radera
 2. Åh vad härligt det låter med både skrivande, diktsamling och garn - precis i min smak!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) min med, fast kanske inte var så konstigt.

   Radera