Om skrivprocesser, skrivprojekt, tänkande och läsande. Och kanske lite allmänt svammel.

22 januari 2016

Bok, bli till.

Nu är jag trött på att vara sjuk och trött på att vara trött för att jag är sjuk. Men det går väl över.

Trodde inte jag bestämt mig för att göra min diktsamling som bok på egen hand, trodde att jag bara dragit i tanken liksom, så jag skulle fundera på saken på allvar. 

Men nu har jag visst valt ett preliminärt typsnitt (Adobe Devanagari) (det är gjort primärt för hindi, oklart varför det är så fint med min sorts alfabet) och ett preliminärt andraalternativ (Vollkorn). 

Och så har jag fått igång indesign på min nya dator, och börjat tänka på hur jag vill att omslaget ska se ut. Och grubblat lite på en ny idé till titel.

Så. Jag antar att jag bestämt mig för att göra den. Verkar som att det blev så när jag släppte taget och lät tanken finnas. Det känns nog ok. Jag vet inte riktigt än, det gick lite snabbt. Kanske jag hinner ifatt en annan dag.


2 kommentarer:

 1. Vollkorn <3 Ett av mina favorit också.
  Och Centauer!

  Mkt tack för alla typsnitt du skickade för ett tag sen förresten. :o) Det har gjort mitt skrivande och affischskapande roligare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooh, Centauer har jag inte koll på, måste nog googla på det. Har lite allmänt förbud mot att skaffa nya annars, det svämmar över lite här..

   Radera