Om skrivprocesser, skrivprojekt, tänkande och läsande. Och kanske lite allmänt svammel.

2 februari 2016

Framsteg.

Äntligen lärt mig hur man ska göra för att byta lapp/dyl som man har på ryggen på såna där ganska vanliga pärmar. Utan att peta och bli knäpp på det och råka skrynkla ihop och råka få det mer snett än man vill. Det tog väl bara 20 år. Eller kanske 25.

(Om någon undrar: man knäpper upp ringmekanismen, sen böjer man pärmen bakåt, så blir det luft mellan själva ryggen och den där plastfickan, och helt plötsligt jättelätt att byta. Fast man får ju akta så att man inte tappar ut alla papperna.)

Kör en ny strategi med arbetet denna veckan och ser om det funkar bättre, blev trött av att försöka hoppa hit och dit med uppmärksamheten förra veckan, så nu har jag några pluggdagar, och sen får jag skriva. Det är motiverande, vill bli färdig med pluggandet för veckan så jag kan få skriva sen. Hittade förresten lösningar så jag kan arbeta med hebreiskan på datorn. Det funkar helt ok, mycket bättre än att göra det för hand. Fortfarande problematiskt att det blir så många datortimmar i veckan dock.

Välorganiserad arbetsplats (det är faktiskt tomt på den delen av tangentbordet man skriver på):

(Jag har datorskärmen på en hög med böcker, det är delar av ett gammalt uppslagsverk, det tycker jag är bra + trevligt.) (Och rollermouse is the shit, brukar gå att hitta på tradera.) (Fast gissar att de håller längre och funkar bättre om man köper nya, denna vägrade att göra nåt annat än att dubbelklicka med vänsterknappen, så nu har jag spegelvänt det så man högerklickar till vänster. Går faktiskt rätt lätt att vänja sig vid bakvänt.)

4 kommentarer:

 1. Skönt att se att det inte bara är jag som har ett så välorganiserat skrivbord!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) sålänge det funkar att göra det man ska (helst utan att välta ut te) så är det gott nog?

   Radera
 2. Appropå ont av att skriva/läsa/plugga. Har du haft besök av en arbetsterapeut nån gång? Annars kanske det vore nåt för att hitta smarta lösningar för att få lite mindre smärta. Dom brukar vara duktiga på att ge tips som underlättar. Jag hade aldrig klarat mina studier utan en min AT.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset :) Inte haft nån här, men träffat några olika perioder i mitt liv. Träffade en för drygt ett år sen när jag började plugga igen, fick lite nya tankar och lite nya stöd och sådär. Både den hjälpen jag fick nu och den jag fått tidigare har varit helt ovärderlig och hjälpt mig massor.

   Radera