Om skrivprocesser, skrivprojekt, tänkande och läsande. Och kanske lite allmänt svammel.

9 januari 2016

Läsande som väntar (eller kanske inte blir av).

Råkade hamna på en bokrea igår. Pocketar för bara en tjuga, och jag som precis hamnat i sträckläsningsfas igen tyckte det var rätt perfekt. Blev dessa tre som följde med hem:

Det dyrbara av Linn Ullman. Läste några av hennes böcker när jag var drygt 20 och älskade språket. Har nog dragit mig för att läsa om dem eller läsa något mer, för att jag är rädd att förtrollningen ska brytas. Men tänk om den fortsätter! Det skulle vara fantastiskt.

Boel och Oscar av Josefine Sundström. Tyckte mycket om hennes debut Vinteräpplen, fin skildring av kvinnoöden som flätas samman, och där våldet var en gemensam tråd i flätan. Hade helt missat att hon gett ut en bok till, så det blev jag glad för.

Sång till den storm som ska komma av Peter Fröberg Idling. För att baksidestexten gjorde mig intresserad, och för att jag är lite trött på mig, att jag alltid mest läser sånt som utspelar sig i Sverige. Jag vill släppa in lite mer av världen, tränar på det.

Hamnade på Lux-biblioteket med, fast det var mer planerat eftersom jag letade efter kurslitteratur för våren. (Det är humaniora-teologi-biblioteket på universitetet i Lund.) Är optimist som tror att jag ska orka läsa mer facklitteratur än den som är till kursen, men tror samtidigt att optimism är rätt bra att ta hand om, så lät två böcker följa med hem trots allt.

Catharina Stenqvists avhandling om Simone Weil, för att jag är nyfiken på Weils tankar om Gud och ondska och sånt där.

Och Agape av Gene H. Outka, för att.. ja.. för att den verkar intressant, helt enkelt.

2 kommentarer:

  1. Boel och Oskar tyckte jag mycket om ! Om att finna vänskap, och om att ta sig igenom och överleva svek.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har börjat läsa den nu, den verkar fin :)

    SvaraRadera