Om skrivprocesser, skrivprojekt, tänkande och läsande. Och kanske lite allmänt svammel.

30 december 2015

Äventyret börjar här.

Det är så fånigt. Jag tänker så ofta att jag skulle vilja vara någon annan, eller.. kanske snarare att jag skulle vilja vara på ett annat sätt. Fast om jag var det skulle jag ju inte vara jag, och det skulle egentligen kännas rätt tråkigt.

Så fast jag nu ofta tänker att jag vill vara nån som har ett fokus och en blogg och håller sig till saken och inte är en sån röra (kanske ingen sån finns, men det finns de som framstår som såna på nätet), så är jag inte det. Jag är en röra och jag verkar behöva en ny blogg för varje sak jag gör, som att det är mitt sätt att skapa ordning, skapa rum för det som är. Så nu blev det en ny blogg. Får i vår ska jag skriva på halvfart, och det behöver sin plats. Mest på andra ställen, men kanske också här. Jag tror det.

Jag kommer inte räkna ord, prestationstävla med mig själv. Sånt. Det kommer inte bli bra då. Säkert skulle nån gilla att läsa en sån blogg, men det var inte bloggen jag menade. Det var livet. Det blir inte bra om jag gör så. Jag vill skriva, jag vill komma nånstans, och jag vill hålla. Inte en vecka eller två. Jag vill hålla på allvar. Inte få extrem smärta varken i fingrarna eller nacken eller nån annanstans, och inte bli så trött att jag inte kan tänka sammanhängande på ett tag sen. Jag måste ha med mig själv, hinna med mig själv. Annars går det inte.

Jag har tre skrivprojekt jag vill jobba med i vår och sommar. Jag har inte tänkt färdigt än, på vilket som är viktigast, och hur jag ska lägga upp jobbet. Jag måste plugga på halvtid med. Det är ett pusslande, att få ihop det. Jag får se, lite efter hand. Vad som kan funka. Det är Romanprojektet, Kaosprojektet och Psykiatriprojektet. Om de blir av och om denna bloggen får innehåll så antar jag att ni kommer höra talas om dem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar